בכל אזורי הארץ בהם אין קרה בחורף ניתן לקבל דשאים ירוקים כל החורף גם ללא שזרוע מינים של האזור הקר (כפי שנעשה במגרשי ספורט מדושאים). ניתן להשיג זאת בטיפול פשוט וזול יחסית. השגתי
רן פאוקר
בעמידות לקור יש להבחין בין שתי קבוצות מיני דשא:
• מיני הדשא הקר , שבארץ משמשים כמעט רק לשזרוע חורפי במגרשי ספורט מדושאים. הם עמידים יחסית לקור ולעומת זאת "קשה" להם בקיץ.
• מיני הדשא החם, שהם מרבית מיני הדשא המשמשים לגידול מדשאות בארץ מתאימים לקיץ הישראלי, ובחורף רגישותם לקור שונה בין המינים והזנים.
• העמידות לקור בסדר יורד : קיקויו. זויסיה (גם בקבוצה זו הרגישות שונה בין הזנים). בת יבלית דרומית וצר גב "רגיל", צר- גב ננסי, פספלון נדני.
הטיפול מתחיל כחודש לפני הפסקת הגידול הנמרץ של הקיץ. כלומר, במחצית חודש ספטמבר במישור החוף וכ-3 -4 שבועות לאחר מכן בנגב.
• מרימים את גובה הכיסוח בכ- 0.5 ס"מ. הרמה זו תגן על שלוחות הדשא בפני הקור. כמובן שיש לזכור באביב לרדת בגובה הכיסוח כדי שלא נגיע ברבות השנים לשמים. להרחבה בנושא שינויים בגובה הכיסוח.
• מדשנים בחנקן ובאשלגן . מי שפועל נכון ומשתמש במכסחה ממחזרת שמשאירה הכסוחת ואיתה המינרלים במדשאה, יסתפק בדישון של 3 ק"ג אמון גופרתי ל 100 מ"ר מדשאה. במדשאה הגדלה על חול או שלא מכסחים במכסחה ממחזרת יש לדשן במנה של 3 ק"ג דשן 20:20:20 ל- 100 מ"ר מדשאה. דשן זה מכיל חנקן, זרחן, אשלגן ומיקרו-אלמנטים. במדשאות גדולות עורכים בדיקות קרקע לפני הדישון על-מנת לקבוע את סוג והמינרלים ורמתם שרצוי להוסיף. בגני "נקודה ירוקה " אנחנו נוהגים לרשום את כמות הכיסוחים ותדירותם, שמצביעים על עוצמת הגידול, ועל-פי נתון זה מכוונים את הדישון.
הטיפול פשוט וזול ובמרבית המקרים המדשאה תישאר ירוקה בחורף.